مهارتهای یک حسابدار موفق چیست؟

حسابداری، در هر کسب و کاری بسیار حساس و مهم است. اشتباهات هرچند کوچک حسابداران میتواند منجر به ضررهای مالی زیادی برای سازمان شود. همچنین درایت و مهارت یک حسابدار میتواند سهم بسیاری در افزایش سود مجموعه داشته باشد و در درازمدت باعث افزایش ثروت صاحبان سهام شود.

هر حسابداری میخواهد در کارش موفق باشد، پیشرفت کند و سمت مدیر مالی مجموعه را به دست آورد و درآمد بیشتری کسب کند.

برای رسیدن به این نقطه لازم است مهارتهایی را درخود پرورش داده و تقویت کند.

با آنکه حسابداران، متناسب بانوع شرکت یا موسسه ای که در آن مشغول به کار میشوند، وظایف متفاوتی خواهند داشت ولی به طور کلی میتوان گفت داشتن تعدادی از مهارتها به طور عمومی برای یک حسابدار موفق ضروری است.

حسابدار موفق

 

اینجا به ده ویژگی عمومی حسابدار موفق اشاره میکنیم:

داشتن تحصیلات دانشگاهی مرتبط

داشتن تحصیلات دانشگاهی در یکی از رشته های حسابداری، مدیریت یا اقتصاد باعث میشود حسابدار اطلاعات علمی کافی در زمینه کار خود داشته باشد.
  حتما مقاله با ارزش‌ترین مهارت‌های اکسل برای حسابداران را مطالعه کنید.

تمرکز کامل بر یک یا دو شاخه حسابداری علاوه بر آشنایی کلی با همه انواع حسابداری

حسابداری انواع مختلفی دارد مانند حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی .

بهتر است حسابدار علاوه بر آشنایی کلی با انواع مختلف، تمرکز خود را روی یک یا دو شاخه حسابداری بگذارد. این تمرکز باعث میشود تجریه بالایی در همان شاخه پیدا کند و به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شود.

12

آشنایی کافی به فناوری اطلاعات، کار با نرم افزارهای حسابداری و تسلط به آفیس مایکروسافت

امروزه در همه شرکتها و سازمانها، نرم افزارهای حسابداری به عنوان ابزار مدیریتی و مالی مورد استفاده قرار میگیرد. پس لازم است حسابدار با نحوه کار این نرم افزارها آشنایی داشته باشد. توانایی استفاده از برنامه های آفیس مایکروسافت در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری یک امتیاز مثبت برای حسابدار قلمداد میشود.

قدرت بالای تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت

از وظایف یک حسابدار تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت و تهیه گزارشهای مدیریتی است. گزارشهایی که به مدیر و صاحبان سهام نشان دهد آیا کسب و کارشان سودده هست یا نه. لازم است حسابدار قدرت تحلیل و نتیجه گیری صحیح بر اساس اطلاعات مالی شرکت را داشته باشد.

آشنایی کامل یا حسابداری حقوق و دستمزد، قوانین کار و روش محاسبه حقوق پرسنل

یکی دیگر از وطایف حسابداران، محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل سازمان است. البته میتوان گفت حسابداری حقوق و دستمزد خود یک شاخه تخصصی از حسابداری است. اما بهتر است همه حسابداران با این مقوله آشنایی کافی داشته باشند. اطلاع از قوانین و بخشنامه های مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری، سایر مزایا و کسور میتواند مهارت حسابداری حقوق و دستمزد را به یک حسابدار اضافه کند.

acc2

تسلط به قوانین مالیاتی

مبحث مالیات بسیار مهم و حساس است. اشتباه و سهل انگاری در این بحث، قابل جبران نیست و هزینه های زیادی را به سازمان تحمیل میکند. برای همه حسابداران لازم است دانش کامل و تسلط لازم به قوانین مالیاتی مانند مالیات عملکرد، ارزش افزوده، حقوق و تکلیفی و معافیتهای مالیاتی کشور داشته باشند. توانایی تهیه گزارشهای مربوط به سازمانهای دولتی را کسب کنند و به طور دقیق و منظم در زمانهای تعیین شده گزارشها را ارائه دهند.

 

 

ارائه راهکارهایی برای کاهش هزینه ها و افزایش سود شرکت

حسابداری که میخواهد پله های ترقی را طی کند و به عنوان مدیر مالی مجموعه فعالیت کند باید بتواند برای مدیریت سازمان مثل یک مشاور عمل کند. او باید بتواند جلوی ضرر و زیان را بگیرد و راههایی برای افزایش سود وشرکت پیشنهاد کند. لازمه این امر این است که حسابدار در همه جزییات دقت کافی داشته باشد. اطلاعات را جمع آوری و سازماندهی کند و صادقانه و دلسوزانه مشکلات موجود را مطرح کند و راه حل پیشنهاد دهد.

داشتن روابط عمومی بالا و فن سخنوری

حسابدار باید توانایی خوبی در برقراری ارتباط موثر با مدیران و سهامداران شرکت و سازمانهای بیرونی مانند اداره مالیات و بیمه و … داشته باشد. بتواند ارتباط کاری خوبی با سایر همکاران خود داشته باشد توانایی اداره جلسات را داشته باشد و برای حضور در جلسات سازمانهای بیرونی مانند دارایی آمادگی کافی داشته باشد.

استفاده از سایت متمم جهت بالابردن مهارت ارتباطی می تواند مفید باشد.

دقت بسیار بالا در کار

دقت و نظم در همه کار لازم است. در مورد حسابداری این امر مهم تر است. چرا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد. او باید دقیق و سر موقع همه اتفاقات مالی را ثبت کند و کنترل و بازنگری دقیقی رو کار روزانه خود داشته باشد.

رازداری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران

حسابدار همه اطلاعات مالی سازمان را میداند. او مورد اعتماد است و از جزئی ترین مسایل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه است. در پاسخ به این اعتماد لازم است بسیار رازدار باشد و از افشای مسایل مالی سازمان خود خودداری کند.

20 پاسخ ها
    • آرش سرداری
      آرش سرداری می گوید:

      امروزه آشنایی با زبان برای تمام رشته ها مهمه. اما اگر شرکت شما با شرکتهای بین المللی تجارت انجام میده یا سهامداران خارجی داره آشنایی با زبان اهمیت بیشتری خواهد داشت.

      پاسخ
  1. فرزانه
    فرزانه می گوید:

    سلام .پیشنهادتون برای ادامه رشته حسابداری در ایران برای زندگی در خارج از ایران چیه ?منطورم چه گرایشی از این رشته مناسبتر هست.ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایین

    پاسخ
    • آرش سرداری
      آرش سرداری می گوید:

      پاسخ این سوال رو نمی دونم چطور جواب بدم و البته به کشور مقصد شما هم مربوط میشه.
      بهتر است از کسانی که به کشور مورد نظر شما مهاجرت کردند یا ساکن آن کشور هستند بپرسید

      پاسخ
  2. پوریا تقی زاده
    پوریا تقی زاده می گوید:

    سللام و وقت بخیر
    من کارشناس حسابداری با ۶ سال سابقه کار مرتبط با رشته حسابداری هستم.تقریبا با اکثر نرم افزارها کار کردم و خارج از تحصیلاتم مطالعات زیادی داشتم
    و دانشجوی ارشد حسابداری از مهر ماه امسال خواهم بود.
    در بازار کار امروزه درآمد چشم گیری بابت حرفه حسابداری وجود نداره و کارفرمایان محترم اعتنایی به کار حسابداری ندارند.
    من به دنبال تغییر مسیر جهت کسبدرآمد بیشترم اما دوست دارم اول به دنبال راهی در جهت تحصیلاتم باشم،به نظر شما راهی از این طریق وجود داره؟

    پاسخ
    • رزیتا مرادی
      رزیتا مرادی می گوید:

      سلام
      کارفرمایان به افراد متخصص و متعهد و مسوولیت پذیر توجه ویژه ای دارند
      ضمن آنکه میتونید با فراگرفتن مهارتهای بازاریابی و مذاکره به گرفتن پروزه های حسابداری شرکتها اقدام کنید

      پاسخ
  3. منعم
    منعم می گوید:

    سلام من الان یک حسابدار معمولی هستم و به صورت تجربی یک سری از مهارتهای حسابداری را فرا گرفتم و تحصیلات آکادمی مرتبط با این رشته را ندارم….اما خیلی دوست دارم در کارم پیشرفت کنم و به یک حسابدار حرفه ای بدل بشم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که از کجا باید شروع کنم.

    پاسخ
  4. Nfise
    Nfise می گوید:

    سلام
    خیلی ممنون از مطالب خوبتون. ب من گفتن ک توی رشته ی حسابداری اگه ترم یک و یا دو هم باشی بازم برات کار هست. میخواستم ببینم حقیقته؟

    پاسخ
  5. shabnam
    shabnam می گوید:

    سلام.
    من دانشجوارشد حسابداری هستم وتابحال هیچ گونه کارحسابداری انجام ندادم.راهنمایی بفرمایید سریعترین راه برای اینکه بتونم یک کار با درامد خوب پیداکنم چی هست؟

    پاسخ
  6. میوند کوهستانی
    میوند کوهستانی می گوید:

    سلام!
    ممنونم از مطالب خوب مفید و آموزنده تان
    من میوند کوهستانی هستم
    یک فارمسیست ارشد وفعال هستم درآمد بسیار خوب و فوق العاده دارم ، اما متأسفانه هیچ پیشرفت کرده نمی توانم و هیچ نمی دانم چرا
    اګر کدام مشوره طلای برمان داشته باشید خیلی ممنونم میشم

    پاسخ
  7. سهراب احمدي نيا
    سهراب احمدي نيا می گوید:

    سلام خسته نباشید
    ممنون بابت اطلاعات مفیدتان
    من میخواستم بدونم برای ورود به این رشته آیا باید پایه ریاضی قوی داشت یا خیر ؟

    پاسخ
  8. mahsa
    mahsa می گوید:

    سلام مقاله مفیدی بود من این مقاله رو برای خواهر حسابدارم ارسال کردم و ایشون هم پسندیدن

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =