۵ تکلیف قانونی مهم حسابداران که در زمان معین باید انجام شود.

برای حسابداران، تکالیفی قانونی در هر دوره مالی وجود دارد که باید در مهلت زمانی معینی انجام شود. این تکالیف مربوط به سازمانها و نهادهای دولتی است و چنانچه تکالیف در زمان مقرر، تحویل آن سازمان نشود مشکلاتی همچون تعلق جریمه و از دست دادن معافیتها و مزایای قانونی را به همراه خواهد شد.

در این مقاله ۵ مورد از مهمترین تکالیف قانونی حسابداری شرکت ها را بررسی می کنیم:

۱- تهیه لیست مالیات حقوق پرسنل:

در ماده ۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم  آمده است:

پرداخت‌کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را طبق مقررات ماده (۸۵) این ‌قانون محاسبه و کسر و ظرف سی روز ضمن تسلیم  فهرستی ‌متضمن نام و نشانی دریافت‌کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه‌های بعد فقط تغییرات را صورت‌ دهند.

پس طبق این قانون حسابدار حقوق  و دستمزد مکلف است هر ماه پس از تخصیص حقوق پرسنل لیست مالیات حقوق را تنظیم و حدکثر تا پایان ماه بعد  به اداره امور مالیاتی ارسال کند.

تکلیف قانونی حسابدار

۲- تهیه لیست بیمه پرسنل:

در حسابداری حقوق و دستمزد علاوه بر تهیه لیست مالیات حقوق، تهیه لیست بیمه تامین اجتماعی هم لازم و ضروری است.

طبق قوانین سازمان تامین اجتماعی ، مهلت قانونی جهت تحویل لیست وپرداخت حق بیمه هر ماه حداکثر تاپایان آخرین روز ماه بعد است.

۳- تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده:

مالیات بر ارزش افزوده، مالیاتی است که خریدار هنگام خرید کالا یا خدمات، باید به فروشنده بپردازد و فروشنده کالا و خدمات، این مالیات را در زمانهای معینی به دولت پرداخت میکند.

10

طبق قانون مهلت ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵ روز پس از پایان هر فصل است اما برای فصل زمستان که با تعطیلات نوروزی همراه می‌شود و فرصت اندکی برای تنظیم و ارسال اظهارنامه وجود دارد، رئیس کل سازمان امور مالیاتی اجازه داده است برای کسانی که برای ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات دوره زمستان تا پایان فروردین اقدام کنند ،تسهیلات بخشودگی قانونی جرایم اعمال شود.

۴- تهیه گزارش های خرید و فروش فصلی:

یکی از گزارش هایی که باید به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شود گزارش خرید و فروش است، که پس از پایان هر فصل گزارش خرید و فروش فصلی باید تنظیم و ارسال گردد. ارسال این گزارش از طریق سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی صورت می گیرد.

  حتما مقاله تهیه و ارائه گزارشات خرید و فروش فصلی (صورت معاملات فصلی) مطالعه کنید.

 

۵- ارسال اظهارنامه عملکرد:

به عنوان یک حسابدار میدانید که افراد حقیقی و حقوقی  موظفند هر سال گزارش مالی کامل خود را به اداره دارایی ارائه کند و بر همین اساس مالیات خود را بپردازد.

بر اساس قانون مالیات ها مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد برای شرکتها ۴ ماه پس از پایان سال مالی است و برای افراد حقیقی و صاحبان مشاغل این مهلت سه ماه پس از پایان سال مالی خواهد بود.

حسابداری

حسابداری

2 پاسخ ها
  1. مهسا
    مهسا می گوید:

    با سلام و عرض ادب
    من دانشجوی تحصیلات تکمیلی حسابداری هستم ولی تجربه کاری بسیار اندکی دارم (با وجود سوابق تحصیلی عالی) از این لحاظ احساس ضعف در مصاحبه های استخدامی می کردم. مطالبی که شما در سایتتون قرار دادید دقیقا نکاتی است که به دنبالشون بودم. از مطالب و نکات کلیدی آموزنده تون سپاسگزارم
    با نهایت تشکر و احترام

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 4 =