نکات مهم نوشتن و ثبت اظهارنامه مالیاتی که حسابدار حرفه ای باید بداند

یکی از وظایف حسابدار حرفه ای تهیه و ثبت اظهارنامه مالیاتی می باشد. زمان تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی هر سال مالی برای مشاغل تا پایان خرداد ماه سال بعد و برای شرکتها و املاک تا پایان تیرماه سال بعد می باشد. اظهارنامه مالیاتی مشخص کننده در آمد و سود و زیان هر بنگاه اقتصادی طی یک سال مالی می باشد و منبع اصلی رسیدگی به وضعیت یک کسب و کار و تعیین مالیات قابل پرداخت آن کسب و کار می باشد. به همین دلیل تهیه اظهارنامه مالیاتی از مسائل بسیار حساس و دقیق می باشد.

ثبت اظهارنامه مالیاتی

برای تهیه اظهارنامه مالیاتی  از کجا شروع کنیم؟

  1. بررسی اظهارنامه مالیاتی سال قبل: اظهارنامه مالیاتی سال قبل مبنای تهیه اظهارنامه سال جدید است. اگر اظهارنامه مالیاتی سال قبل دچار اشکال است به هیچ وجه در افتتاحیه سال جدید آنرا نباید اصلاح کرد باید افتتاحیه را با همان اشکال ثبت کرد و اشکال را در سند دوم سال مالی بصورت اصلاحیه ثبت کرد.
  2. بررسی وضعیت تشخیص : در برگه تشخیص باید به چند نکته توجه داشت : افزایش در آمد، بررسی هزینه ها(رد شدن هزینه)، تاریخ و مهلت
  3. میزان پرداخت مالیات : میزان و نحوه پرداخت مالیات مهم است
  4. افتتاحیه 
  5. بانک 

بدنه اصلی اظهارنامه مالیاتی شامل چه بخشهایی می باشد.

اظهارنامه مالیاتی شامل ترازنامه، صورت صود و زیان، گردش سود، محاسبه مالیات

در نهایت کمی بیشتر به مسئولیت حساس خود در ارائه اظهارنامه مالیاتی تامل کنید.

در همین زمینه کارگاهی توسط بامداد با تدریس آقای میثم حاجی محمدی تشکیل شده که می توانید فیلم کارگاه “اصول و فنون اظهارنامه نویسی” را تهیه کنید و با نکات مهم بیشتری آشنا شوید.

11

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − چهار =