نماد سایت نرم افزار حسابداری بامداد

تجزیه و تحلیل نقطه ی سر به سر چیست و چرا برای کسب و کارها مهم است؟

نقطه سر به سر

در دنیا کسب و کارهای کوچک بیشماری وجود دارند و هر کدام از آنها جذابیت و ویژگی مخصوص به خود را دارد. اما نقطه ی اشتراک همه ی آنها نیاز به کسب سود است. اگر شما پولی بیشتر از آنچه در ابتدا سرمایه گذاری نموده را خرج نمایید سخت است که با مشکل مواجه نشوید و مگر آنکه بر کوهی از نقدینگی نشسته باشید. برای صاحبان کسب و کارهای کوچک، آگاهی از سودآوری کسب و کار امری حیاتی است. این به شما کمک می کند میزان ریسک خود را کاهش دهید، تصمیمات و برنامه های تجاری آگاهانه تری را اتخاذ کنید و اگر قصد تأمین بودجه خارج از شرکت را دارید، باید بتوانید برنامه تجاری خود را به خوبی برای وام دهندگان یا سرمایه گذاران تشریح نمایید. برای نیل به این هدف شما نیاز به انجام یک تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر دارید. برای درک بهتر این تحلیل در ابتدا ما سوالات زیر را مطرح کرده و به آن پاسخ می دهیم:

 

 

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر چیست؟

تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر یک محاسبه مالی است که به صاحبان کسب و کار کمک می کند تا مشخص کنند چه مدت طول می کشد تا یک کسب و کار، محصول یا خدمات به سود دهی برسد. به عبارت دیگر، فرمول به شما می گوید چه زمانی می توانید هزینه ها و سرمایه گذاری اولیه را جبران کنید و کسب سود خود را شروع کنید.

 

چه زمانی شما نیاز به تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر دارید؟

 

گسترش کسب و کار:

قبل از افتتاح شعبه ی جدید یا افزودن پیشنهادات تازه، مهم است که بدانید سرمایه گذاری برای کسب سود چه مدت زمان می برد. تجزیه و تحلیل نقطه ی سر به سر به شما امکان می دهد موقعیت مالی خود را درک کرده و قبل از تصمیم گیری نهایی اصلاحات لازم را در آن اعمال کنید.

 

اعمال کاهش قیمت:

کسب و کارها معمولا قیمت های خود را پایین می آورند تا رقبا را شکست دهند و مشتریان جدید را جذب کنند. با این حال، اگر قیمت ها تا حدی کاهش یابد که مانع از سودآوری شما شود، این حرکت در واقع به کسب و کار شما آسیب می رساند. تجزیه و تحلیل نقطه ی سر به سر به شما کمک می کند تا میزان انعطاف پذیری در قیمت گذاری خود را شناسایی کرده و از ضرر و زیان احتمالی جلوگیری کنید.

 

محدود کردن گزینه ها:

اداره ی هر نوع کسب و کار مستلزم ایجاد تغییرات مداوم است. چه این تغییر پاسخی به فشار بازار باشد، یا اعمال تغییرات داخلی، تجزیه و تحلیل نقطه ی سر به سر ابزاری ارزشمند در تصمیم گیری های آگاهانه و مبتنی بر داده است.

 

 

فرمول تجزیه و تحلیل نقطه ی سر به سر و نحوه ی محاسبه ی آن:

قبل از اینکه به فرمول تجزیه و تحلیل نقطه ی سر به سر و نحوه استفاده از آن بپردازیم، بیایید در مورد اطلاعاتی که شما باید در ابتدا داشته باشید صحبت کنیم. برای محاسبه نقطه سر به سر خود، باید بدانید:

 

 

هزینه های ثابت به هزینه هایی گفته می شود که بدون توجه به تعداد کالاهایی که می فروشید یا خدماتی که ارائه می دهید، ثابت می مانند. آنها ممکن است مواردی از جمله:

 

از طرف دیگر، هزینه های متغیر با افزایش و کاهش حجم فعالیت های شما تغییر می کنند. اینها می تواند شامل سایر هزینه ها باشد:

 

 

پس از دستیابی به این اعداد، کل هزینه های ثابت را در یک سطر و تمام هزینه های متغیر را در سطر دوم بنویسید. اکنون می توانید محاسبه ی نقطه ی سر به سر را از فرمول زیر به سادگی انجام دهید:

نقطه ی سر به سر= هزینه های ثابت / (قیمت – هزینه های متغیر)

 

مثالی از محاسبه ی نقطه ی سر به سر:

 

برایان در فکر راه اندازی کسب و کار تولید تی شرت است و می خواهد بفهمد که آیا این سرمایه گذاری جدید عملی است؟ در زیر هزینه های مورد انتظار برایان و جزئیات قیمت گذاری برای هر واحد آورده شده است.

 

نکته: هزینه ها به صورت ماهانه محاسبه شده است.

 

 

هزینه های ثابت     میانگین قیمت   هزینه های متغیر     حاشیه سود    نقطه  سر به سر

                                                      به ازای هر واحد

هزینه کارگاه   ۳۰۰۰$       ۱۲$          هزینه های انبار  ۴$           ۴$               ۱۷۵۰ عدد

پرداخت حقوق ۳۵۰۰$                    هزینه حمل و نقل ۴$

بیمه               ۲۵۰$

حق اشتراک     ۲۵۰$

جمع             ۷۰۰۰$                                ۸$

 

طبق فرمول محاسبه ی نقطه ی سر به سر سرمایه گذاری برایان به شرح زیر است:

$۷,۰۰۰ / ($۱۲ – $۸) = ۱,۷۵۰ تی شرت

 

بر این اساس، این کسب و کار برای بدست آوردن سود خود نیاز به فروش ماهانه ۱۷۵۰ تی شرت دارد. از اینجا، برایان می تواند تصمیم بگیرد که آیا این حجم از فروش قابل اجرا است یا خیر. در غیر این صورت، برایان می تواند هزینه ها و قیمت گذاری خود را تغییر دهد تا به نقطه سر به سری برسد که برای کسب و کار سود ده قابل اجرا باشد.

خروج از نسخه موبایل