نقش عملکرد مالی و خزانه داری در مدیریت مالی شرکتها
ما اغلب در مورد این که شرکتها از نظر مالی در مباحث مربوط به سود، ارزش دارایی ها، بدهی، برابری و سایر معیارها چگونه عمل میکنند؛ مطالعه میکنیم. این معیارها نشاندهنده عملکرد مالی شرکتها هستند. دفعه بعد که درباره این معیارها مطالعه میکنید؛ به افرادی که این شاخصهای عملکرد را فعال میکنند فکر کنید .این ها وظایف مالی و خزانهداری شرکتها هستند.
قبل از اینکه جلوتر برویم، میخواهیم به شما یادآوری کنیم که خزانهداری عملکرد مالی گسترده تری را که توسط مدیریت استراتژیک، عملیاتی و مالی تعیین میشود، تحقق نمی بخشد. در عوض نقش عملکرد مالی ثبت و پیگیری مسائل مختلف مربوط به مدیریت مالی در شرکتها است.
عملکرد مالی و خزانه داری هم چنین شامل مسئولیت های محاسبات مالیاتی، پرداختهای تامین اجتماعی،حقوق و دستمزد، مدیریت مطالبات و بدهی ها می شود.هم چنین درسال های اخیر عملیات مالی و خزانه داری مدیریت تبادلات ارزی و پوشش ریسک را که خود تابع جهانی شدن است را نیز شامل می شود.این به این معنی است که اکنون بسیاری از شرکت ها مستقیما با ارزهای گوناگون خارجی و عملیات پوشش ریسک درگیر هستند.
وظایف داخلی اداره امور مالی
عملکردهای داخلی بخش مالی نیز به همان اندازه مهم هستند که در آن حقوق و دستمزد پردازش می شود و تضمین میشود که حقوق کارمندان به موقع پرداخت شود. در حقیقت، لیست پرداخت شاید بیشترین رابط قابل لمس بین بخش مالی با کارمندان باشد.
علاوه بر این وظایف بخش مالی شامل پردازش بازپرداخت ها در ازای مواردی همچون سفرها،هزینه خورد و خوراک، اقامت، حمل و نقل شهری، حق بیمه و سایر مزایای شغلی می شود.شاید بزرگترین دلیلی که کارمندان به خاطر آن بخش مالی را نکوهش یا ستایش می کنند، پرداخت صورت حسابها و واچرهای هتل آنهاست.
در بسیاری از موارد این امر کمی زمان بر است. چرا که پرسنل بخش مالی باید برای پردازش صحیح هزینه ها ساعات زیادی را صرف کنند. پس دفعه ی بعد که یک صورتحساب در دست دارید، می توانید به مراحل مختلف و مصوبات مورد نیاز قبل از گذاشتن یاداشت یا پیام بر روی تابلو اعلانات سازمان، به آن فکر کنید.
وظایف خزانه داری
ما وظایف بیرونی و داخلی بخش مالی را در نظر گرفتهایم. در سالهای اخیر بسیاری از شرکتهای چندملیتی و همچنین شرکتهای داخلی که در سطح جهانی فعالیت میکنند؛ عملکرد کلیدی و حیاتی دیگری به وظایف بخش مالی افزودند و این وظیفه خزانه داری است.
به بیان ساده، خزانه داری در ارتباط با مدیریت پرداخت ارزهای خارجی است و تضمین میکند که شرکتها به دلیل نوسانات نرخ ارز پول از دست نمیدهند. در واقع هنگامی که مبالغ توسط افراد به دلار یا یورو دریافت می شود، در زمانی که نرخ ارز مطلوب باشد آنها را نقد میکنند.
به طور مشابه وظیفه خزانه داری این است که به شرکت اطمینان دهد؛ که پولی در طی این مبادلات از دست نمی رود و حساب های پوشش ریسک و سپرده به خوبی مدیریت می شوند. برای نمونه در دفتر مرکزی بسیاری از شرکت ها به دلیل مبادلات مالی بین المللی، میز های فعال خزانه داری وجود دارد. در اکثر اوقات کارمندان از این وظایف آگاه نیستند. زیرا کارکنان خزانه داری در دفاتر عملیاتی حضور ندارند بلکه در مراکز مالی بین المللی مانند نیویورک، لندن و بمبئی مستقر هستند.
علاوه بر این جزئیات مسائل مرتبط با مدیریت ریسک و خزانه داری معمولاً در گزارشهای سالانه فاش میشوند، که بسیاری از کارمندان معمولاً آن را نمی خوانند و از این رو اطلاعات کمی درباره این کارکرد حیاتی به آنها داده میشود.
بخش مالی شرکت ها همانند مورچه ها هستند.
در آخر، بخش مالی همانند یک پمپ است که جریان های سیال مالی و بازرگانی را درون سیستم حفظ می کند.علاوه برآن باید گفت که اگر چه بخش مالی یک نقش پشتیبانی داشته و بر خلاف بازاریابی یا بخش های عملیاتی از کانون توجه به دور است؛ اما آنها به مانند چرخ دنده های یک ماشین هستند که چرخ ها را روغن کاری کرده و سازمان را به حرکت در می آورند.
از دید برخی افراد بخش اداری شرکت ها همچون مورچه هایی هستند که به آرامی و با پشت کار، به کار می پردازند، در نتیجه همانطور که یک فرد همواره به یک مشاور مالی نیاز دارد؛ همه ی کارکنان یک شرکت به بخش مالی ،بخصوص وقتی پای حقوق یا صورتحساب به میان می آید، نیاز دارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!